fbpx

Sound insulation between Genius Sports offices

image

  • Клиент:Genius Sports
  • Категория:Офис сгради
  • Дата:2020 г.
  • Статус:Завършен
  • Вид услуга:Консултация и изпълнение
  • Локация:гр. София

Звукоизолация между офиси Genius Sports

Genius Sports е високотехнологична софтуерна компания, която развива своята дейност във всички области на спорта. Фирмата изгражда дългосрочни връзки със спортни лиги и ръководни органи, като им помагай да управляват своите данни. Разполага с представителства на шест континента в общо 16 държави. От Genius Sports се свързаха с нас, тъй като имаха проблем с звукоизолацията между офиси. Той се състоеше в това, че между работното помещение на мениджмънта и залите за срещи нямаше добра изолация. Така работата в нито едно от помещенията не беше комфортна. Базата вече беше обзаведена и от нас се искаше да намерим решение, което да пасне и на нужните, и на интериора. Ние винаги мислим по отношение на функционалност, ресурси и дизайн, така че с удоволствие приехме предизвикателството.

Конкретните мерки, които са предприети

Екипът ни отиде да посети обекта на място. Бързо установихме редица пропуски от гледна точка на звукоизолацията между офисите. Те бяха от различен характер. Веднага констатирахме, че липсва добро уплътнение на отворите на вентилацията, която беше обща между двете помещения. Нямаше и изолация около фасадния профил, което също допринасяше съществено за проблема. След детайлното обследване на проблема със звукоизолация между офисите ние предложихме редица експертни мерки. Те започваха от изграждане на шумоизолациони боксове около вентилацията. Предвидихме също и изработка и поставяне на детайл от MDF плоскости около фасадата. Представихме предложението на ръководството на Genius Sports, като се обосновахме детайлно, и те го приеха.

Екипът на Acoustic Force се зае с изпълнението на монтажната дейност. В работата ни се съобразихме с всички изисквания на компанията. Те бяха свързани с хигиена, особености на шума, начин на работа. Горди сме да споделим, че ни отне един единствен ден успешно да реализираме предписаните мерки. Много често при нашата работа се заемаме с пространства, които вече действат и са завършени интериорно. Това означава, че нашата намеса следва да бъде максимално дискретна и елегантна, за да не прекъснем процесите на компанията, която ни е наела. Точно това направихме и в този случай на звукоизолация между офиси. Постарахме се и успяхме да подобрим условията на работното място, така че служителите да се чувстват комфортно, а мениджмънта и партньорите да са спокойни за поверителната информация, която обсъждат в помещенията, които изолирахме.

image

Финални резултати при звукоизолацията между офиси

В този проект за звукоизолация между офиси на Genius Sports предложихме и изпълнихме редица мерки, които веднага доведоха до подобряване на ситуацията. Облякохме въздуховодите с шумоизолационен бокс и изработихме MDF детайл, който монтирахме около профила на фасадната дограма. Както знаете, всеки един наш проект завършва с щателен анализ на постигнатите резултати. Тук такъв също не липсваше. Най-важното обаче е, че клиентите оцениха работата ни като отлична. Това означава, че сме помогнали да повишат комфорта, като сме подобрили звукоизолацията между офисите.